14.01.2010

Ko se ti v sekundi poruši svet

Objavljeno v Aktualno 18:03 avtor clytie

Sicer so določene dele Slovenije pred kratkim spet prizadele poplave, plazovi, ampak tako kolektivnega opustošenja, kot je zdaj prizadel Haiti, še ni bilo. Upam, da ga tudi nikoli ne bo.
V vsaki naravni nesreči na naših tleh je nekako šlo, so na pomoč priskočili tisti, ki v njej niso bili prizadeti, tu pa preprosto druge pomoči znotraj države ni, saj je bila že prej infrastruktura obupna, prenaseljenost Port-au-Princa nepredstavljiva, razmere v državi pa tako ali tako ene najbolj katastrofalnih na svetu.
Mednarodna pomoč se počasi začenja stekati na Haiti in počasi se bo pokazala vsa razsežnost te katastrofe, še posebej ko bodo začela trohneti trupla, vode večinoma že zdaj ni več in zdravstveno stanje prebivalstva je bilo že pred potresom kritično. Kaj bo čez nekaj dni, si skoraj nihče ne upa napovedati, ampak vsi se zavedajo, da bo hudo in da grozi epidemija kolere.
Zato je treba pomagati.
Kdo bo rekel, kaj bi pomagal, ko pa večina denarja sploh ne pride do tja. Že res, da gre delež donacij zaposlenim v organizacijah, posrednikom, nemalokrat tudi za podkupnine “veljakov”, da vsaj kaj pride do pomoči potrebnih, ampak pride pa.
Sama sem izbrala Zdravnike brez meja, ker verjamem vanje in v njihovo poslanstvo.

Support Doctors Without Borders in Haiti

Pomagaj tudi ti.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar »

  1. clytie pravi,

    14.01.2010 ob 19:12

    In če kdo pozna koga, ki hoče pomagati (medicinsko osebje), to lahko stori prek organizacije Partners In Health:
    http://www.pih.org/inforesources/news/Haiti_Earthquake.html

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !